Shirley-Ann

Shirley-ann Benda werd geboren op 17 juli 1968 te Rotterdam. Ze is moeder van twee kinderen. Haar passies zijn muziek, schilderen en schrijven. 
  Haar passie voor muziek uit zich in de jaarlijkse Blokhut-Live feesten die ze organiseerde met Baroeg Rotterdam. Ook was ze een aantal jaren manager van The Loo en later van Smalltown Nobodies. Ze heeft in 2010 een aantal benefietavonden georganiseerd om Poppodium de Gonz te Gouda voor sluiten te behoeden.
  Jarenlang uitte ze haar creativiteit door het maken van tekeningen, muurschilderingen en portretten. Af en toe schreef ze verhalen, soms met een goede vriend samen, maar ze had nooit serieuze plannen om hier iets mee te doen. Totdat ze haar manuscript in 2010 aan die goede vriend liet lezen. Hij was zo enthousiast, dat ze op zijn aanraden haar eerste boek Zwart Bloed – In Mist Gevangen heeft uitgegeven. Ze debuteerde hiermee op 29 oktober 2011 onder de naam Shirley-ann van Wingerden. Inmiddels is dit boek herschreven en opnieuw uitgebracht in februari 2013. 
  Het tweede deel, Zwart Bloed – Engel der Wrake, kwam kort daarna uit in april 2013.Het derde deel, Zwart Bloed Familiegeheimen, kwam uit in maart 2015.

Op 8 maart 2014 kwam er een verhalenbundel uit onder de naam 'Oostland Literair - 10 schrijvers gebundeld'. In deze bundel staan twee hoofdstukken uit Familiegeheimen, alsmede een hoofdstuk dat alleen voor deze publicatie is geschreven. 
9 februari 2015 kwam de bundel 'Te Gek voor Woorden' uit. Hierin stonden hoofdstukken uit het toen nog uit te komen boek Zwart Bloed - Familiegeheimen.
In september 2016 komt de bundel Stil Leven uit. Een aangrijpend boek met waargebeurde verhalen over eenzaamheid. De bijdrage van Shirley-Ann is een verhaal van iemand die verstrikt raakte in zijn eigen leugens en zo verder vereenzaamde. Het gevolg van pesten is vaak niet aan de buitenkant te zien. Van binnen woedt er echter een constante strijd tussen zelfbescherming en geaccepteerd willen worden.
In februari wordt de bundel Passievol! verwacht waaraan Shirley-Ann zal bijdragen.

Gerelateerde berichten